12 januari 2022

Subsidiemogelijkheden fertigatie

Graag lichten wij u in over de subsidie voor groen-economisch herstel landbouw en de MIA/VAMIL regeling. Deze subsidieregelingen kunnen een extra financiële ondersteuning bieden om te investeren in duurzame teeltmethoden, zoals fertigatie.

Groen-economisch herstel landbouw voor 14 februari 2022

De eerste subsidie groen-economisch herstel landbouw, is een subsidie waarbij u een offerte indient (maximaal 2 investeringen) van de druppelinstallatie unit (en op dezelfde offerte) de slangen. U mag aanspraak doen op maximaal € 150.000 en minimaal € 25.000. Deze subsidie dient vóór 14 februari 2022 ingediend te worden. Na februari 2022 worden alle aanvragen bekeken en wordt op basis van duurzaamheid beoordeeld waar het subsidiegeld voor verstrekt word.

Omschrijving

Investeringen in gerichte (elektrische) beregeningsbevloeiingssystemen

Subsidiabel

  • Software voor sensor gestuurde irrigatie
  • Dripirrigatie/druppelslangen incl. besturing voor beregening/irrigatie
  • Aanschaf vlaksproeiers (alleen in combinatie met sproeibomen)
  • Aanschaf sproeibomen
  • RWS (Root Watering System)
  • Laagvolume sproeier ten behoeve van nachtvorstbestrijding
  • Elektrische aansturing van deze beregeningsbevloeiingsapparatuur

Niet subsidiabel

  • Reguliere beregeningshaspels en slang
  • Beregeningsbomen

Verder geldt dat u een actieve landbouwer moet zijn. Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan heeft u 2 jaar de tijd om de investering te doen en 3 jaar instandhoudingsplicht. Wijzigt u iets in het investeringsplan? Geef deze wijziging dan door vóór de vaststelling. De vaststelling vindt plaats na de gedane investeringen. Na de vaststelling wordt het subsidiebedrag berekend en wordt het bedrag binnen 13 weken aan u uitbetaald.

De investering mag niet vóór indiening van de aanvraag gestart zijn, u mag dus nog geen verplichtingen aangaan. Na het verstrijken van de aanvraagtermijn, vanaf 14 februari, mag u starten met de investering, maar het is verstandig te wachten tot na de beslissing van RVO.’

(Bron) Wilt u nog meer informatie? kijk dan op:

https://www.countus.nl/kenniscentrum/nieuws/subsidie-voor-groen-economisch-herstel-landbouw

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidie-groen-economisch-herstel-landbouw/investeren

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.