21 maart 2022

Hommelvolken

Met de bloeiperiode in aantocht is het ook zaak na te denken over het inzetten van hommelvolken voor een betere bestuiving. Hommels zorgen voor een betere bestuiving en dit resulteert in meer en vooral een betere vruchtzetting. Op percelen die wat matig in de knop zitten of waar de kwaliteit van de knoppen te wensen over laat, is het zeker interessant om hommels in te zetten. Hiervoor kunnen onderstaande richtlijnen worden aangehouden:

9 volken per hectare

Multi Hive (3 volken)

Standaard Hive (enkelvoudig)

Wij leveren de hommelvolken op 3 dagen in de week; maandag, woensdag en vrijdag. Wilt u de hommelvolken op woensdag binnen krijgen, bestel dan maandag vóór 9.30 uur. Wilt u de hommelvolken op vrijdag binnen krijgen, bestel dan woensdag vóór 9.30 uur.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.