30 november 2022

Veel interesse voor fertigatie

Bent u op één van onze fertigatiebijeenkomsten geweest? We blikken graag met u terug in deze video.

Fertigatiebijeenkomsten Swifterbant en Loppersum

In Swifterbant en Loppersum gaf Mikey Akkermans een presentatie. Mikey is al vanaf het begin actief met fertigatie en weet er dan ook alles over te vertellen. Tijdens de bijeenkomsten kwam het hele concept aan bod. Van de waterkwaliteit tot het kiezen en leggen van de slangen, de mogelijkheden om meststoffen mee te geven en natuurlijk werd ook het rendement besproken.

Fertigatiebeurs in Oude-Tonge

In Oude-Tonge was een fertigatie- en techniekbeurs georganiseerd. Daar werd er van start gegaan met een presentatie van Chayenne Wiskerke van JWK over de toekomst van de uienteelt en het belang van innovatie en samenwerking daarbij. Aanvullend deelde Werner Verschuren de ervaringen van JWK  met fertigatie. Jan Mol en Mikey Akkermans namen de bezoekers mee door van A tot Z uit te leggen wat er allemaal bij fertigatie komt kijken. Verschillende telers deelden hun ervaringen in een forum onder leiding van Johan Aarnoudse.

Aansluitend kon er een bezoek gebracht worden aan de beurs. Hier stonden diverse techniekleveranciers met onder andere machines, druppelslangen en fertigatiecomputers en was er ruimte om in gesprek te gaan met de leveranciers of één van de meststoffenspecialisten van Van Iperen.

We mochten zo’n 240 bezoekers verwelkomen en kijken terug op geslaagde bijeenkomsten. We danken alle bezoekers voor hun komst.

 

Interesse in fertigatie?

Wilt u aan de slag met fertigatie, heeft u vragen of wilt u op de hoogte gehouden worden door middel van ons Fertigatie Nieuws? Vul dan onderstaand formulier in.