01 maart 2023

Toelating Trianum-P in peer

Sinds kort is de toelating van Trianum-P uitgebreid. Het is nu ook toegelaten in de teelt van peer. Trianum-P bevat een Trichoderma-stam harzianum T-22. Dit is een antagonist van verschillende schimmels zoals Botrytis en Stemphylium, de veroorzaker van zwartvruchtrot in peer. Deze schimmel overwintert op oud blad, gras en onkruiden. Door toepassing in het voorjaar remt Trianum-P de sporenuitstoot van Stemphylium.
Uit proeven blijkt dat toepassing op de grasbaan in het voorjaar, circa 14 dagen na de bloei, in 1,5 kg per ha, het beste moment is. Bij zware infectiedruk is het advies na één maand deze behandeling te herhalen. Deze toepassing werkt als een basis in de strategie tegen zwartvruchtrot en geeft dan circa 50 tot 60% bestrijding. Trianum-P is een groen middel met een laag risico en levert binnen Planet Proof een bonuspunt op

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.