23 maart 2023

Kom in de Kas 2023

Op 1 en 2 april 2023 vindt de 45e editie van Kom in de Kas plaats. Tijdens Kom in de Kas krijgt u de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Het thema van dit jaar is Groene liefde. Liefde voor de plant, maar ook voor groen telen.

“Slimme oplossingen, efficiëntie en verantwoord omgaan met energie, water en restafval. Daar investeren de Nederlandse glastuinders al jaren in. Waarom? Omdat iedereen hiervan profiteert. Van restafval van bijvoorbeeld paprika’s, tomaten en chrysanten dat in gedroogde vorm terugkomt in bouw- en isolatiematerialen. Of het regenwater dat wordt gebruikt in de kas en opgevangen om wateroverlast in de omgeving te voorkomen. Zo werkt de glastuinbouw aan Groene Liefde voor altijd.”

Wij wensen iedereen die zijn kas openstelt voor bezoek en iedereen die zelf een bezoek gaat brengen aan een kas een hele fijne editie van Kom in de Kas. Wie weet komt u nog een vleugje Van Iperen tegen.

Kijk voor alle deelnemende locaties en meer informatie op de website van Kom in de Kas.