Spuitlicentiebijeenkomst Fruitteelt

Op dinsdag 6 juni organiseren wij samen met Gebr. Weststrate een fruitteeltbijeenkomst met de mogelijkheid uw spuitlicentie te verlengen in de categorie Veiligheid en Techniek.

Aanmelden
Het is verplicht u aan te melden voor deze bijeenkomst. Dat kan via deze link. Zonder aanmelding kunnen wij u geen plek garanderen op de bijeenkomst.
Vol = vol

Programma

19:00 uur – Opening door Marcel Tazelaar
19:15 uur – Start rondgang
21:45 uur – Afsluiting met een drankje

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Easyconnect systeem, uitleg en demonstratie – Nufarm
  • Door middel van een demonstratie wordt dit nieuwe vulsysteem uitgelegd. Het doel is dat er minder puntemissie plaatsvind bij het aanmaken van de spuitvloeistof. Via een pompsysteem komt het middel rechtstreeks in de spuittank. Het Easyconnect systeem wordt in 2025 verplicht.
 • Inzaaimachine bloemenmengsel, demonstratie door fruitteler
  • Fruitteler Slabbekoorn zal de zaaimachine demonstreren door een bloemenmengsel in een grasbaan in te zaaien. Er wordt toegelicht welke populaties nuttige insecten worden bevorderd door het bloemenmengsel.
 • Toelichting doel en ervaringen met bloemstroken – Van Iperen
 • Onkruidwieders, uitleg en demonstratie – ZHE, Peter Kuijlen
  • Door ZHE zal een draadjesmachine en een schoffelmachine gedemonstreerd worden. De schoffelmachine werkt goed bij droog weer in het voorjaar, de draadjesmachine werkt ook bij nat weer en wordt vaak in de zomer ingezet. Beide machines werken zonder herbiciden en worden ook in de biologische teelt ingezet.
 • Spuitmachine Wanner, uitleg en demonstratie door importeur Fa. Kruse
  • De importeur van Wanner zal de nieuwste spuitmachine tonen. Dit is een dwarsstroom- spuitmachine met 99% driftreductie, gecombineerd met de nieuwste venturidoppen.
 • Onderhoud en afstellen spuitmachines – Gebr. Weststrate
  • Dick van Gilst zal ingaan op het onderhoud van de spuitmachines en zal toelichten hoe een venturidop het beste kan worden gemonteerd. Niet iedere dophouder is geschikt voor montage van deze nieuwe doppen. Venturidoppen zijn een belangrijk hulpmiddel om driftreductie op een eenvoudige wijze te bevorderen.
 • Actualiteiten gewasbescherming – Van Iperen.
  • Frank Eerland behandelt de actuele ontwikkeling van belangrijke plagen, zoals perenbladvlo, bladluizen en fruitmot. Daarnaast zal hij ingaan op de ontwikkeling van biologische bestrijding van deze plagen en de feromoontechniek bij de fruitmot.

 

jun

6

Tijd : 19:00 - 21:45 uur
Locatie : Gebr. Weststrate, De Puyeweg 1 Goes