22 mei 2023

Het telen van de toekomst – Groene middelen

Groene middelen bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten. Deze groene middelen kunnen met een toelating ook ingezet worden als gewasbeschermingsmiddel. Een stap die veel kwekers zetten richting het telen van de toekomst is het vervangen van chemische gewasbeschermingsmiddelen door groene gewasbeschermingsmiddelen. Marcel van den Berg van Van den Berg Kwekerij is drie jaar geleden al gestart met een proef met biologische en groene gewasbescherming in samenwerking met adviseur en productmanager gewasbescherming groenteteelt Edwin Datthijn van Van Iperen. Sindsdien teelt hij volledig groen. Samen met Jan Opschoor, managing director bij Growers United, waar Van den Berg Kwekerij onderdeel van is, vertellen ze over hun visie op het telen van de toekomst.

Benieuwd naar de visie van onze productmanagers en naar de andere manieren om te vergroenen? Lees meer op deze pagina, vraag uw adviseur naar de mogelijkheden of vul het formulier hieronder in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Aanvraag adviesgesprek vergroenen in de tuinbouw