31 mei 2023

Fruitmot

De eerste fruitmotten in de feromoonval zijn gevangen. Belangrijk is om zelf ook feromoonvallen op te hangen, zodat u zelf een beeld heeft van de vlucht. Volgens het programma Rimpro Codling Moth is de eileg van fruitmot gestart. Op dit moment zijn, volgens dit programma in zuidwest NL nog geen larven actief. Voor een bestrijding is nu nog te vroeg.

.

In beplantingen met veel aantasting in 2022, verwachten we het bestrijdingsmoment over circa 10 tot 14 dagen. Bij hoge druk adviseren we dan een tweede behandeling na drie weken. In beplantingen met weinig druk volstaat één behandeling op de piek van de ei-uitkomst. Ons advies is om Coragen in te zetten. In bio-beplantingen appel en peer is ons advies Madex Top op uitkomende eitjes in te zetten. Voor meer informatie over de bestrijding van fruitmot, neem contact op met één van onze fruitteeltadviseurs.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.