28 maart 2024

Meeldauw bij appel

Gezien het gewasstadium bij appel bestaat de kans op infectie door meeldauw. Vanaf roze knopstadium kan appelmeeldauw infecteren. Ons advies is te starten met meeldauwbestrijding,
zeker in beplantingen met een historie. Onze strategie is om in deze fase te kiezen voor de middelen Cyflamid of Luna Privilege. Dit kunt u combineren met de schurftbestrijding. Naast bespuitingen is het belangrijk om aantasting te verwijderen met de snoei, om zo de infectiedruk te verlagen.

.

Meeldauwbestrijding bij peer speelt bij gevoelige rassen, zoals Doyenné du Comice en Sweet Sensation. Dit speelt in de periode vanaf volle bloei, als er jonge vruchtjes zijn.

.

Cyflamid 0,50 ltr/ha
Luna Privilege 0,15 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.