15 april 2024

Toelating insecticide Minceto One

Begin maart heeft Minecto One een toelating gekregen in de teelt van pitvruchten (appel en peer) en pruimen. Dit middel bevat de werkzame stof cyantraniliprole en behoort tot de groep diamides, zoals bijvoorbeeld ook Exirel. De maximale dosering van Minecto One per toepassing is 0,19 kg/ha.

.

Toepassing is toegestaan één keer per drie jaar, in de periode vanaf 1 mei tot en met eind juli. Daarnaast is toepassing alleen toegestaan na de bloei, vanaf stadium BBCH 71. Het is niet toegestaan in grondwaterbeschermingsgebieden. In percelen naast watergangen geldt een DRT-klasse van minimaal 97,5. Zonder watergangen geldt een DRT-klasse 95, in combinatie met teeltvrije zone van 4,50 meter.

.

Minecto One heeft een toelating ter bestrijding van fruitmot, bladroller- en voorjaarsrupsen in pitfruit. Daarnaast volgen we de onderzoeken en ervaringen naar werking op andere insecten. In pruim geldt de toelating voor de bestrijding van rupsen van de pruimenmot en larven van fruitvlieg Drosophila suzukii. Ook hier geldt de beperking van één keer per drie jaar.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.