25 april 2024

Bloemenmengsel Fruitmax

Een mooie manier voor het aantrekken van nuttige insecten is het inzaaien van een bloemenstrook. Hiervoor hebben wij, in overleg met onze leverancier, een mengsel samengesteld, het Fruitmax Bloemenmengsel. Dit mengsel bevat 14 verschillende bloemen- en kruidensoorten, elk met een specifieke aantrekkingskracht voor nuttige insecten. Het is een meerjarig mengsel, wat specifiek ontwikkeld is voor toepassing in de fruitteelt in de grasbanen. De tabel hieronder geeft een overzicht.

Het Fruitmax Bloemenmengsel is ook geschikt binnen het protocol zoals ‘Beter voor Natuur & Boer’ van Albert Heijn, maar kunt u natuurlijk ook gebruiken om te voldoen aan de eco-regeling binnen het GLB.

Het mengsel kunt u het beste inzaaien op een vochtige bodem, waarbij het belangrijk is dat de bodemtemperatuur voldoende hoog is. Ons advies is inzaaien vanaf begin mei. Dit kan in bestaande grasbanen, maar ook op een strook bijvoorbeeld langs een windscherm.

Om te voorkomen dat het onkruid de overhand neemt, kunt u hier werken met een vals zaaibed. Dit houdt in dat u de grond dan al eerder klaarlegt. Het gekiemde onkruid na circa 7 tot 10 dagen, schoffelen. Direct daarna kunt u het Fruitmax Bloemenmengsel inzaaien. Ons advies is 250 gram per 100 m2 volvelds te gebruiken. Fruitmax leveren wij in een verpakking van 1 kg.

Fruitmax         250 gram per 100 m2

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.