25 april 2024

Hortispoor Mix Vloeibaar bladvoeding

Voor het telen van topkwaliteit fruit is het belangrijk dat alle elementen in het gewas op orde zijn. Het blad heeft voor voedingselementen een wisselwerking met de vruchten. Als de elementen in het blad op orde zijn, zorgt dit voor een optimale vruchtontwikkeling.

Voor het toedienen van de verschillende elementen zijn allerlei bladmeststoffen beschikbaar. Zo is het mogelijk de elementen afzonderlijk toe te dienen met Powerleaf bladmeststoffen. Daarnaast maken wij nu alweer enkele jaren gebruik van een sporenmengsel in chelaatvorm: Hortispoor Mix vloeibaar. Deze meststof bevat alle sporenelementen, die het gewas nodig heeft.

De formulering in chelaatvorm heeft een aantal voordelen:

  • Het product is mengbaar met andere meststoffen
  • De elementen zijn veel beter beschikbaar voor het gewas
  • Zowel bij lage als hoge pH’s optimale beschikbaarheid van elementen
  • Effectievere opname, een chelaat dringt makkelijker het blad in.
  • Chelaten worden makkelijker getransporteerd door het gewas
  • Het heeft een positief effect op bladgroen, opbrengst en vruchtgewicht.

Een voordeel van Hortispoor Mix Vloeibaar is verder dat een lage dosering al volstaat voor een goede werking. Door bij iedere bespuiting 0,50 tot 1,00 liter per ha Hortispoor Mix Vloeibaar toe te voegen, beschikt het gewas optimaal over de juiste sporenelementen op het moment dat deze nodig zijn.

Let op: Chelaten kunnen niet worden gemengd met andere producten die metaal bevatten. Bijvoorbeeld aluminiumfosfiet, zoals Luna Care, of koperoxychloride.

Hortispoor Mix vloeibaar            0,50 – 1,00 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.