09 augustus 2019

Toelating Teppeki

Recent heeft Teppeki een toelating gekregen in spruitkool. Teppeki mag twee keer in worden gezet. In de dosering van 0,14 kg/ha.

Werking teppeki
Teppeki bestrijdt alle soorten bladluizen, zowel volwassen als jonge exemplaren. Ook heeft Teppeki een nevenwerking op witte vlieg. De werkzame stof is flonicamid (50% WG). Flonicamid wordt vlot door het blad opgenomen en is translaminair en opwaarts systemisch in de plant. Het unieke werkingsmechanisme, IRAC groep 29, maakt Teppeki een ideale afwisselpartner. Bij bladluizen die in contact komen met Teppeki stopt de voedselopname waardoor ze zullen afsterven. Binnen 0,5 – 1 uur komt de voedselopname tot stilstand. De uiteindelijke doding door uitdroging kan enige dagen duren en is afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. Teppeki kan gebruikt worden in combinatie met nuttige bestrijders.

Overleg met uw adviseur voor de inzet van Teppeki.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.