09 mei 2022

Fruitspint

Onder invloed van de hogere temperaturen zal de ontwikkeling van onder andere fruitspint sneller verlopen. Zeker in deze periode is het belangrijk om de ontwikkeling van fruitspint op uw percelen te monitoren en in te grijpen wanneer de situatie hier om vraagt. Hou er wel rekening mee dat Scelta alleen mag worden ingezet tijdens de bloeiperiode. In de praktijk betekent dit concreet dat Scelta in de meeste gevallen niet meer mag worden ingezet. Het inzetten van Cantack ligt dan het meest voor de hand. Gebruik voldoende water om de spintmijten te raken.

.

Om het natuurlijk evenwicht in de boomgaard extra te stimuleren, kunnen er extra roofmijten in het perceel worden uitgebracht. Dit kan op een eenvoudige manier doormiddel van de Biofruitura.

Cantack 0,90 ltr/ha

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.