Gewasbeschermingsdag Groenteteelt

Graag nodigen wij u uit op 19 april 2023 voor de Gewasbeschermingsdag Groenteteelt in het World Horti Centre, die wij samen met Vertify organiseren. U kunt tijdens deze middag uw licentie verlengen in de categorie Teelt. Tijdens de plenaire sessie is Jan Willem Zwang van Energie+ onze spreker. Jan Willem neemt ons mee in de ontwikkelingen op de energiemarkt en zoomt daarbij in van een wereldbeeld naar Europa, door naar Nederland en dan specifiek de energiemarkt voor tuinders. Wat is er allemaal gebeurd en wat kunnen we verwachten op korte termijn en richting 2030. Is LNG de nieuwe marktstandaard of wordt het waterstof? Welke impact heeft het aanpassen van de biedzones voor Nederland en wat als dit gepaard gaat met kwartier- in plaats van uurprijzen op de EPEX-Spot.

 

Proef Van Iperen – bijvoerstrategie roofmijten

Op de gewasbeschermingsdag groenteteelt hopen we de voorlopige resultaten van onze proef te kunnen presenteren. In de groenteteelt worden de bloemen aan het begin van de teelt van de plant verwijderd. Roofmijten voeden zich normaal gesproken aan het stuifmeel van de plant. Door het weghalen van de bloemen is er onvoldoende stuifmeel beschikbaar. Het is hierom belangrijk om de roofmijt bij te voeren. Hier zijn verschillende producten voor beschikbaar. In deze proef zal worden onderzocht wat het effect is van verschillende producten. LEES MEER>>

 

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 16.00 uur Jan Willem Zwang – Energie+
16.05 – 17.45 uur Start rondgang
18.05 – 18.35 uur Buffet
18.40 – 20.35 uur Hervatten rondgang
20.35 uur Afsluiting

 

Proeven

Leverancier Gewas Onderwerp
Koppert Tomaat Witte vlieg
Syngenta Komkommer Rups
Hortipro / Nufarm Paprika Trips
BASF Komkommer Meeldauw
Certis Diverse groentegewassen Mucor / Bemisai / Phytophthora / Spint / Tuta
Bayer Komkommer Valse Meeldauw
Ecostyle Komkommer en petrischalen Fusarium en Pytium
UPL Komkommer Pythium
Instapproef Tomaat Spint
Van Iperen Paprika Roofmijten + bijvoerstrategie

Licentie verlengen

U kunt uw licentie verlengen in de categorie Teelt. De kosten voor de bijeenkomst zijn €55.- (incl. diner, excl. BTW). Neem uw spuitlicentiepas mee naar de bijeenkomst. Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier. Na de aanmelding dient u direct af te rekenen. Zonder afrekenen, bent u niet aangemeld.

 

Locatie
World Horti Centre
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk

 

apr

19

Tijd : 14.30 - 20.00 uur
Locatie : WHC, Europa 1 Naaldwijk