31 mei 2023

Siligreen

Tijdens het groeiseizoen wordt in de celdelingsperiode de basis gelegd voor de vruchtkwaliteit. Een van de mogelijkheden om de hardheid te bevorderen, is het inzetten van Stimucrop Siligreen als biostimulant. In combinatie met Calcimax bevordert dit de hardheid van de vruchten nog meer.

.

Stimucrop Siligreen bevat silicium met daarnaast nog diverse spoorelementen. De formulering van silicium vanuit Stimucrop Siligreen bevordert een gemakkelijke opname door het gewas, waardoor kleine hoeveelheden al volstaan. Per toepassing een dosering aanhouden van 0,25 ltr Stimucrop Siligreen + 4,00 ltr Calcimax. Beide producten kunt u combineren met de reguliere gewasbespuitingen. Let hierbij wel op de beperkingen bij het mengen van calcium met sulfaat (vanuit bijvoorbeeld bitterzout) en fosfaat. Voor meer informatie, zie ons bericht van 2 mei 2023.

.

Stimucrop Siligreen 0,25 ltr
Calcimax 4,00 ltr
 

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.