Weerbaar telen

U bent hier: Home > Weerbaar telen


Steeds meer chemische gewasbeschermingsmiddelen vervallen en de vraag naar circulaire meststoffen neemt toe. Het belang van het telen van een weerbare plant die tegen een stootje kan neemt toe. In elke fase van de teelt kunt u iets doen om de plant weerbaarder te maken. Bekijk in de video’s hieronder wat er allemaal mogelijk is. Wilt u meer weten of vrijblijvend advies van één van onze specialisten? Vul het formulier onderaan de pagina in.

 

Schone start                                                                           

De teelt starten in een schone kas zonder ziekten, plagen en schimmels in het systeem.

Om een gezonde plant te telen is het belangrijk dat de teelt schoon gestart wordt, zodat deze niet met een achterstand begint. Waterspecialist Han Opstal en teeltspecialist Martijn van der Giessen van Van der Voort tomaten vertellen in onderstaande video wat zij doen om de teelt schoon te beginnen en schoon te houden en hoe dit bijdraagt aan een weerbare plant.

 

Bodemvitaliteit

Een gezonde teelt begint bij een vitale bodem met voldoende vocht en voedingsstoffen voor de plant.

Voor een gezond gewas is het belangrijk dat de bodem ook gezond is. Aan de ene kant betekent dat dat er zich geen ziekten en plagen in de bodem bevinden, aan de andere kant betekent dat ook dat de juiste voedingsstoffen zich juist wel in de bodem bevinden. Bemestingsspecialist Sander Vermeer vertelt in deze video samen met praktijkonderzoeker Jan-Willem Spaargaren en teler Sander Middelburg hoe zij zorgen voor een gezonde bodem die bijdraagt aan een weerbare plant.

Ook bij Yilmaz Radijs wordt er gewerkt aan een gezonde bodem. Teeltspecialist Willem van der Wel vertelt samen met Ron Kleijn en Willem Verkade in deze video wat zij doen voor een weerbare radijs plant.

Gezonde groei

Het creëren van optimale groeiomstandigheden voor de plant.

Het telen van een weerbare plant zorgt ervoor dat je gewas tegen een stootje kan. Bij Eco Erica laten ze zien dat dit ook volledig biologisch kan. Herman Luimes van Eco Erica en Berend Vleems vertellen er meer over.

 

 

Er valt steeds meer weg in het middelenpakket, daarom zijn we met elkaar op zoek naar initiatieven en nieuwe manieren om de plant gezond te houden. Dat doen we door middel van praktijkgericht onderzoek. Vreugendenhil Young plants investeert veel in onderzoek. Samen vertellen praktijkonderzoekster Manon van Weenen en Christiaan Bot van Vreugdenhil Young Plants waarom en hoe ze dat doen.

Plantvitaliteit

Een weerbare plant telen door het toepassen van de juiste voedingsstoffen op het juiste moment. 

Nu de plant groot gegroeid is, is het belangrijk om deze tot de oogst gezond te houden. Biostimulanten dragen bij aan een gezondere en weerbaardere plant. Bemestingsspecialist Ton van Hulten en Thomas Evers van Bredefleur  vertellen in deze video hoe silicium bijdraagt aan een weerbare plant.

Plantkwaliteit

De plant na de oogst zo lang mogelijk mooi houden met behulp van de juiste voedingsstoffen.

 

 

Vragen en advies

Heeft u vragen over weerbaar telen of wilt u meer informatie over bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of met uw adviseur. Hij zal u in contact brengen met de betreffende technisch specialist.

Aanvraag adviesgesprek weerbaar telen