Teelttips akkerbouw

U bent hier: Home > Akkerbouw > Teelttips akkerbouw


Teelttip – Trips in uien – 17-06-2020


Teelttip – Plantenstress in uien – 16-06-2020

Met de huidige extreme weersomstandigheden heeft het gewas te maken met stress. In deze video vertelt Cor Eldering meer over plantenstress in uien en wat u hier aan kunt doen. Ook in dit bericht vertellen we u hier meer over.


Teelttip – Fosfaat bladbemesting voor een goede knolzetting – 4-6-2020

Een goede fosfaatvoorziening is belangrijk voor de knolzetting in aardappelen. Stressfactoren zoals warmte en droogte kunnen van invloed zijn op de fosfaatvoorziening. In deze video vertelt adviseur Johan Aarnoudse hoe je de plant van goede fosfaat kunt voorzien.


Teelttip – Niet kerende grondbewerking – 18-5-2020


Teelttip – Onkruidbestrijding suikerbieten – 28-4-2020

We zien veel verschil in de suikerbieten. Sommige percelen net gezaaid en andere al in de opkomst. Ook de onkruiden komen boven en daarom is een bestrijding nodig. Vanwege het warme weer zijn ook de eerste luizen gevonden. In deze video diverse tips voor de bestrijding ervan.


Teelttip – Onkruidbestrijding zaaiuien – 23-4-2020

Het kost dit jaar erg veel inspanning om de zaaiuien boven te krijgen. Maar op veel plaatsen is wel te zien dat het onkruid door blijft groeien. De wisselende stand maakt het lastig om een goede onkruidbestrijding uit te voeren. Bekijk de video met Koos Arens of lees hier verder.


Teelttip – Halmverkorting – 22-4-2020

Als de tarwe een lengte heeft bereikt van ongeveer 10 centimeter dan is deze toe aan de halmverkorting. Bekijk hier de video van Jan-Willem Scherpenisse – akkerbouwadviseur en technisch specialist GBM of lees hier verder.